Har du spørgsmål så ring på

Vi kan afhjælpe
dig dine smerter

Mindfulness

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er bevidst og fuldt nærvær; At kigge op på skyernes formationer og bevægelser eller en stjernehimmel. At dufte til en rose. At kigge ud over havet. Smagen af de første jordbær. Det er stilhed og nærvær. Når vi ikke er opmærksomme, når sindet er overladt til sig selv, er der en strøm af tanker, der som regel er rettet mod fortiden, planlægning eller bekymringer om fremtiden. Vi øver os i at registrere tankerne og lade dem passere.

Vi øver os i at være til stede i det nu, der er. Mindfulness er træning i at have opmærksomhed på det, der sker lige nu. Observerende og ikke dømmende overfor sig selv. Det vil sige, ikke at forholde sig til, om det er godt eller skidt. Rigtig eller forkert. Mindfulness er en øvelse i accept af det, der er og en øvelse i at slippe kontrollen.

Mindfulness og smerter

På Smerteklinikken tilbyder vi et 8-ugers Mindfulness-forløb.

Mindfulness kan være et kraftfuldt værktøj til at kontrollere dine reaktioner på smertetilstanden, og det kan bidrage til, at smerterne ikke dominerer i samme omfang, igennem fokus på krop, tanker følelser og naturligvis åndedræt.

Smerter kan blive til lidelse med vedvarende bekymringer og opmærksomhed på de begrænsninger som tilstanden medfører, der kan resultere i, at tilstanden intensiveres og humøret påvirkes. Det kan hurtigt blive en ond spiral. I mindfulness praktiseres anerkendelse af livsomstændigheder, som man ikke kan kontrollere hvilket også er en måde at tage kontrol over dit eget liv. At forholde sig til nærværende livsomstændigheder og med afsæt heri, finde en måde at vise dig selv egenomsorg på.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer