Har du spørgsmål så ring på

Vi kan afhjælpe
dig dine smerter

Kroniske smerter

Kroniske smerter

Alle typer af smerter kan anskues ud fra en biologisk, psykologisk og social synsvinkel. Det betyder, at smerter måske skal behandles både fysisk, dvs. med fx medicin, fysioterapi mv., psykologisk samt ved hjælp af vejledning fra socialrådgiver.

Kroniske smerter, herunder rygsmerter, nervesmerter, følger efter piskesmældsskade, fibromyalgi er langvarige smertetilstande, i værste fald livsvarige, deraf betegnelsen kroniske smerter.

Her hjælper medicin sjældent alene og i bedste fald giver den kun nogen lindring. Det er typisk ved sådanne tilstande, at den tværfaglige behandling spiller en stor rolle.

 

Tilværelsen med kroniske smerter

At leve med kroniske smerter er en stor belastning, og der kan være flere forskellige følelsesmæssige og mellemmenneskelige problemstillinger knyttet til en kronisk smertetilstand. Oplevelser af uvished, hjælpeløshed, tab og afmagt er tæt knyttet til kroniske smertetilstande, og disse oplevelser kan føre til følelser som sorg, angst, depressiv stemning, vrede og lav selvfølelse.

Forholdet til andre mennesker bliver også ofte belastet. Det kan være, at man føler sig svigtet, ikke forstået eller ligefrem mistænkeliggjort i familien såvel som på arbejdspladsen. Inaktivitet og isolation er ligeledes typiske reaktioner på den kroniske smertetilstand.

Kroniske smerter vil ofte betyde, at erhvervsevnen begrænses eller måske må opgives. Dette kan give sociale og økonomiske problemer. Bl.a. derfor har vi en socialrådgiver tilknyttet Smerteklinikken.

Jo længere et smerteproblem har varet, jo værre risikerer det at blive. Behandlingsmæssigt skal der ofte sættes ind flere steder samtidig, så flest mulige af de smerteopretholdende mekanismer afbrydes. Dette er ideen med tværfaglig behandling.

Vil du vide mere om behandlingen på Smerteklinikken eller vil du gerne være patient hos os, kan vi kontaktes på telefon: 88 77 40 02. Vi har telefontid alle hverdage mellem kl. 08:30-12:00.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer