Har du spørgsmål så ring på

Vi er eksperter
i Åreknudekirurgi

Åreknudekirurgi

Kysthospitalet anvender nyeste teknikker med laser og skum.

Kysthospitalet tilbyder højt specialiseret undersøgelse og behandling af åreknuder og karsprængninger. Hvis du har åreknuder eller blodkarudvidelser som generer dig kan vi hjælpe dig med en moderne behandling med laser eller skum ved speciallæge Lars Bjørn.

Hvad er åreknuder? Åreknuder (varicer) er synlige, snoede og udvidede vener på benene lige under huden på ca. 3-4 mm i diameter. Åreknuder rammer 15-30 procent af den voksne befolkning, lidt hyppigere kvinder og forværres under graviditet. Sygdommen viser sig ikke sjældent allerede inden man er 20 år. Nogle gange debuterer sygdommen under graviditeten, men åreknuderne ville være kommet på et senere tidspunkt alligevel. Sygdommen, der hovedsageligt medfører kosmetiske gener, optræder hyppigere, jo ældre man bliver.

Hvorfor får man åreknuder?
Årsagen til sygdommen skyldes oftest utætte veneklapper. Når veneklapperne er utætte, har blodet besvær med at blive transporteret tilbage til hjertet, og noget af blodet løber derfor tilbage til benene igen. Herved opstår der et øget tryk i venerne, og efterhånden vil årerne på grund af det øgede tryk blive udvidet. Så buler de ud og bliver slyngede.

Hvilke symptomer er der?
Åreknuder generer mest, når man står og går meget, og generne tiltaget i løbet af dagen. Symptomerne er tyngde, krampe, kløe, hævelse og smerter. Nogle patienter udvikler eksem og skinnebenssår, der kan være svære at få til at hele. Det kan også være kosmetiske generende.

Hvordan undersøger man benet?
Når man kommer til undersøgelse for åreknuder, vil lægen i første omgang undersøge dine ben for at få oplysning om, hvor i dine ben sygdommen er lokaliseret.

Herefter vil man undersøge dine ben yderligere med duplex-skanning, der er den optimale undersøgelsesmetode til at bestemme, hvor i dine ben veneklapperne ikke fungerer. Man undersøger, hvilken vej blodet strømmer i venerne. De steder, hvor blodet løber baglæns, er veneklapperne defekte.

Den bedste teknologi og den højeste faglige ekspertise
På Kysthospitalet råder vi over den bedste faglige ekspertise og behandling med den nyeste teknologi.

Vi vægter et højt informationsniveau og finder det vigtigt, at vores patienter får et solidt grundlag for at være med til at træffe beslutninger om behandlingen.
Hos os er det vores primære opgave, at give patienterne en individuel og effektiv behandling – uanset af hvilken årsag de er hos os. Kvalitet og omsorg er nøgleord i vores behandling.

Kvalitet: Kysthospitalet er akkrediteret efter den Danske Kvalitetsmodel (DDKM) i december 2010 uden anmærkninger. DDKM er et nationalt og tværgående kvalitetsudviklingssystem for sundhedsvæsenet, der er udviklet for at skabe løbende læring og kvalitetsudvikling. Det er dette system alle offentlige- og private sygehuse i Danmark også er/skal akkrediteres efter.

På Kysthospitalet i Skodsborg tilbyder vi behandling og pleje efter højeste standard. Vi har derfor udelukkende ansat erfarne og kompetente læger, sygeplejersker og lægesekretærer for at sikre dig et professionelt og trygt forløb, hvor kvalitet, omsorg og service går hånd i hånd.

Fortsæt læsning med MR-scanning

Speciallæger i Åreknudekirurgi

Til menu

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer