Har du spørgsmål så ring på

Skæv penis (krummerik)

Skæv penis er krumning af penis ved rejsning (erektion). Der skelnes mellem medfødt krumning af penis og tilstanden induratio penis plastica.

Induratio penis plastica kaldes også Peyronies sygdom – det er en betændelsestilstand, som i sin aktive fase ofte medfører smerter og ømhed i penis og som begrænser lysten til seksuel aktivitet.

Hvad skyldes skæv penis? Tilstanden kan være medfødt. Der findes da bindevævsknuder i svulmelegemerne i penis. Dette fører til ardannelser og noget skrumpning af væv, med skævstilling af penis som resultat. En krumning kan være meget udtalt, ofte på op til 90°. Den kan gøre samleje næsten umuligt. Årsagen er i disse tilfælde ukendt. Ved Peyronies sygdom forsvinder smerterne i løbet af et år og kan efterlade aragtig fortykkelse i penisvævet – et såkaldt plaque. Der kam medfører en skæv penis. I en del tilfælde er samleje umuligt eller smertefuldt for både patient og partner.

Hvordan behandles skæv penis? Kirurgi er foreløbig den mest effektive behandling. Mellem 50 og 75 % af skævstillingerne vil blive tilfredsstillende korrigeret. Hos nogle kan der dog opstå ny skævhed, som nødvendiggør ny operation. Ved induratio penis plastica skal der gå mindst et år fra krumningsprocessen er afsluttet til operation.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer