Har du spørgsmål så ring på

Kikkertundersøgelse af blæren

En cystoskopi er en kikkertundersøgelse af blæren og urinrøret. Den bruges til at afsløre sygelige forandringer i disse. Derfor vil den også altid blive anvendt, hvis du fx har blod i urinen eller hyppige urinvejsinfektioner.

Lægen undersøger urinledernes åbning til blæren for at se, om lukkemekanismen fungerer, og om der rytmisk pumpes urin ud fra dem. Herefter undersøges blærens slimhinde for polypper, udposninger, fortykkelser, svulster, sår eller stendannelser. Slimhinden vurderes også som helhed, om den er irriteret eller bleg, eller om der er belægninger. Endelig studeres overgangen til urinrøret nøje. Undersøgelsen udføres normalt ambulant i lokalbedøvelse med et såkaldt cystoskop.

Hvad er et cystoskop? Cystoskopet er et cirka 25 cm lang, tynd kikkert med egen lyskilde på spidsen. Gennem en ekstra kanal kan der, samtidig med at undersøgelsen foregår, sprøjtes saltvand ind i blæren, så den udfoldes. Cystoskopet kan også bruges til operativt at tage vævsprøver, fjerne polypper, blæresten eller anlægge kateter i urinlederne. Dette kræver dog oftest en fuld bedøvelse og foretages derfor ikke i ambulatoriet.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer