Har du spørgsmål så ring på

Årebrok (Varicocele)

Årebrok (varicocele) er en åreknude eller udvidelse af årerne i en testikelvene. Venerne er de blodårer, som fører blod tilbage til hjertet (modsat pulsåre). Varicocele forekommer meget hyppig, 10-20 % af alle mænd får denne sygdom. Varicocele giver som regel få symptomer. Man kan have lagt mærke til en hævelse i pungen, når man står oprejst eller sidder, i 85 % af tilfældene på venstre side. Nogle kan også føle tyngde og ømhed i pungen. Varicocelet indeholder blod. Dette kan føre til øget temperatur i pungen og forstyrrelse af testikelfunktionen med nedsat frugtbarhed, sterilitet i værste fald – som resultat. Dog har mange mænd med varicocele normal frugtbarhed. I sjældne tilfælde vil testiklen kunne ødelægges. Man bliver dog ikke steril, så længe en af testiklerne fungerer normalt. I de allerfleste tilfælde er årsagen til sygdommen ukendt. Af grunde vi ikke kender, begynder de klapper, som skal hindre blod i at strømme bagover i testikelvenen, at fungere dårligt. Dermed sker der en opsamling af blod i venen nedenfor de defekte klapper. Varicocelet kommer frem, når du er oprejst. Blodet bliver stående som i en blodsøjle, og trykket stiger. Når du lægger dig, forsvinder trykket og varicocelet tømmes passivt. Dette er helt parallelt til åreknuder på benet. En sjælden gang er årsagen til varicocelet kendt. Tilstanden skyldes da, at testikelvenen, eller andre vener ovenfor testikelvenen klemmes sammen. Det kan for eksempel være på grund af en svulst i nyren. Sådanne varicoceler opstår næsten altid efter puberteten.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer