Har du spørgsmål så ring på
88 77 40 00

Vi tilbyder også
Ultralydsskanning

Ultralydsscanning

Hvad er ultralyd? Ultralyd er lydbølger med så høj frekvens, at de ikke kan høres af det menneskelige øre. Man kan heller ikke mærke lydbølgerne. Der anvendes et lydhoved, der udsender lydbølger og samtidig opfanger de ekkoer der kastes tilbage. Ved hjælp af avanceret udstyr dannes så et billede som du kan se på en lille skærm.

Hvornår bruges ultralydsundersøgelser? Ultralyd er velegnet til undersøgelse af maven, f.eks. ved galdesten eller undersøgelse af lever eller nyrer. Der kan også bruges ultralyd til undersøgelser på halsen, f.eks af skjoldbruskkirtlen, og til blodkarrene. Ultralyd er også velegnet til visse knogleundersøgelser, såsom skuldre og knæ.

FORBEREDELSE

Lever galdeblære og bugspytkirtel: Du må ikke spise, ryge eller tygge tyggegummi 6 timer før undersøgelsen, men du må gerne drikke vand og saft.

Urinblære, bækken og underliv: 1 time før undersøgelsen, skal du drikke mindst 1 liter væske (vand, te, sodavand, saft eller lign.), og du må herefter ikke lade vandet før undersøgelsen er færdig.

Andre ultralydsundersøgelser: Ingen forberedelse.

Hvordan foregår undersøgelsen? Undersøgelsen varer fra 10 – 30 minutter. En ultralydsundersøgelse er ufarlig og gør ikke ondt. Et lydhoved føres hen over hudoverfladen. For at opnå den bedste kontakt mellem lydhovedet og huden påføres huden ultralydscreme (gelé). Ved undersøgelsens start bliver du bedt om at ligge på ryggen. Det kan dog blive nødvendigt at du skal dreje om på siden under undersøgelsen.

Forholdsregler efter undersøgelsen: Der er ingen særlige forholdsregler efter undersøgelsen.

Det skriftlige ultralydssvar sendes til henvisende læge samme dag.

Vi tilbyder ultralydsundersøgelse af

 • Maven (galde, lever, aorta, pancreas)
 • Nyrer
 • Lyske
 • Urinveje
 • Pleuravæske
 • Penis
 • Scrotum
 • Thyreoidea
 • Skuldre og andre led, samt achillessene

 

Du kan også læse mere om røntgen-undersøgelse her.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

 • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
  Stephanie Haut, Idrætsskader
 • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
  Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
 • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
  Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

Se vores video

Se flere videoer

88 77 40 00
Får du ikke fat i os telefonisk, så skriv til os via nedenstående formular.


88 77 40 00