Har du spørgsmål så ring på
45 58 58 54

Driller skulderen?

Indeklemningssyndrom i skulderen

De smerter du har i skulderen er opstået som følge af en fortykket slimsæk med irritation af styresenerne til overarmen. Hvis denne tilstand har været af længere varighed, opstår der også knogleforandringer og forkalkninger. Disse forandringer forårsager manglende plads under skuldehøjden, således at du får smerter, når du skal løfte i armen.

Som oftest behandles med fysioterapi og blokader, men hvis dette har manglende effekt, kan det være nødvendigt med en operation. Ved operationen fjernes slimsæk og evt. forkalkning, og knoglen glattes af under skulderhøjden, indtil der er ordentlige pladsforhold. Operationen vil som regel være en kikkert-operation. Operationen kan oftest foregå i dagkirurgisk regi, det vil sige at du kommer hjem 3-4 timer efter operationen. I visse situationer skal operationen foregå under indlæggelse. Dette afklares ved forundersøgelsen.

Operationen: Ved operationen føres en lille kikkert ind i skulderleddet, hvorved man kan konstatere, om der er noget galt med skulderen, bortset fra den manglende plads under skulderhøjden. Den plads gørende operation foregår ved, at man fra ydersiden af din skulder fører nogle instrumenter ind, som først fjerner slimhinden og derefter afglatter knoglen, indtil der er plads nok. Efterfølgende vil der blive lagt lokalbedøvelse, og et smertekateter vil blive lagt ind i din skulder. Det lille smertekateter vil konstant pumpe smertestillende væske ind i din skulder de næste 2 døgn. Efter 2 døgn trækker du eller en af dine pårørende forsigtigt kateteret ud og sætter et lille plaster på. Du vil fra personalet få en kort vejledning i dette. Det anbefales, at du har paracetamol (Pinex/Panodil) til at supplere smertebehandlingen.

Efter operationen: Du vil blive informeret om operationens resultat og den efterfølgende plan af lægen, der opererede dig. Trådene skal fjernes på Kysthospitalet eller hos din egen læge efter 10-12 dage.

Du vil blive indkaldt til en kontrol efter ca. 3 måneder.

Forbinding: Hvis forbindingen er helt gennemsivet, skal den skiftes. Ellers må den sidde på i 2 dage, og derefter skal du tage den af. Er sårene tørre, behøver du ikke sætte ny forbinding på, men hvis det væsker fra sårene, skal forbindingen fornyes. Forbindingen er vandtæt, når den klæber godt til i kanten. Derfor må du tage brusebad, når du har lyst. Du må ikke gå i karbad eller svømmehal, før trådene er fjernet, og sårene er helet.

Genoptagelse af arbejde: Ved ikke skulderbelastende arbejde kan man som oftest genoptage arbejde efter 2-3 uger. Ved skulderbelastende arbejde må forventes 6-12 ugers sygemelding.

Speciallæger i Ortopædkirurgi

Til menu

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

Se vores video

Se flere videoer

45 58 58 54
Får du ikke fat i os telefonisk, så skriv til os via nedenstående formular.


45 58 58 54