Har du spørgsmål så ring på

Vi er eksperter
i Øre-næse-hals kirurgi

Polypper i næsen

Hvad er næsepolypper?

Næsepolypper er udvækster eller udposninger af slimhinden i næsen. Man antager, at årsagen til, at der udvikles sådanne polypper er vedvarende betændelse eller irritation af slimhinden. Dette er grunden til, at denne tilstand hyppigst ses hos personer med tæthed i næsen som følge af allergi. Man kan imidlertid også udvikle næsepolypper efter almindelige infektioner med bakterier eller virus, men dette er mere sjældent. Næsepolypper er næsten aldrig ondartede.

Hvordan diagnosticeres tilstanden?

Eventuelle polypper vil føre til, at der bliver snæver passage i næsen. Konstant næsetæthed bliver et problem, også uden forkølelse og specielle allergiperioder. Man bliver afhængig af at trække vejret gennem munden, stemmen forandres og man generes ofte af snorken og dårlig nattesøvn. Endvidere vil lugtesansen blive dårlig, og forandringer i slimhinden medfører øget slimudskillelse fra næsen.

Ved at undersøge din næse med en “kikkert” vil lægen ofte kunne se polypperne som gråblege og glinsende udbulinger i næsehulen. Der kan være flere af dem og de findes ofte på begge sider i næsen.

Hvordan behandles næsepolypper?

Når der først har dannet sig sådanne polypper, kommer man som regel ikke udenom en kirurgisk fjernelse af dem. Operationen foregår i fuld bedøvelse og du skal være indlagt til dagen efter.

 

Operation af stemmebånd

Speciallæger i Øre-næse-halskirurgi

Til menu

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

 

Se vores video

Se flere videoer