Har du spørgsmål så ring på
45 58 58 54

Hvem er vi?

Skodsborgs historie

Kong Frederik den 7. købte landstedet ”Skodsborg” i 1852, og sammen med sin hustru, grevinde Danner, tilbragte han sommeren på landstedet, indtil sin død i 1863. Kongen holdt statsråd, møder og tafler i Villa Rex, som blev bygget i 1857.

Villa Rex er nyrenoveret, og Statsrådssalen – i dag kaldet Kongesalen – er restaureret i henhold til de oprindelige skitser med farver og indretning, så villaen i dag står, som den gjorde i 1800-tallet.

Skodsborg Badesanatorium var et sanatorium beliggende i Skodsborg langs Strandvejen mellem København og Helsingør. Bygningerne huser i dag Medial Center, hvor Kysthospitalet er beliggende og Skodsborg Kurhotel & Spa.

Sanatoriet blev grundlagt i 1898 af Adventistkirken og drevet af læge Carl Ottosen, der året før havde fået købt to bygninger i Skodsborg, som oprindelig havde hørt til Grevinde Danners Palæ. Fra begyndelsen var der plads til omkring 20 patienter, men stedet voksede sig hurtigt større. Hovedbygningen (i dag nybygget spa og fitness) bag den karakteristiske søjlegang blev opført i 1907 og er tegnet af Anton Haunstrup, samme år da Villa Rex blev købt. Søjlegangen kom til i 1923. Sanatoriet fik øgenavnet Den Hvide By og også kendt som Persilleslottet på grund af den vegetariske mad, der blev serveret på stedet. I 1920’erne var Skodsborg Nordens største privathospital og kursted. På stedet fandtes der bl.a. kokkeskole og indtil 2009 også fysioterapiskole.

Carl Ottosen havde fået ideen til sanatoriet i sin studietid i USA. Her mødte han i 1886 lægen John Harvey Kellogg, hvis behandlingsmetoder Ottosen ville tage med til Danmark under forbillede af Kelloggs Battle Creek Sanatorium. Således havde han nogle år forinden begyndt Frydenstrand Badesanatorium ved adventisternes højskole i Frederikshavn, og han fik også grundlagt Den Sanitære Fødevarefabrik med vegetariske madvarer også i 1898.

I 1992 rakte Adventistkirkens økonomi ikke til at drive stedet videre, og det blev solgt til Augustinusfonden.

I 2006 blev Kysthospitalet opført i “Medical Center på 2. sal”. Vi har gennem årene udvidet Kysthospitalet og i dag har vi aktiviteter på alle etager i bygningen. Bygningerne er fredet af Kulturarvsstyrelsen, hvilket giver os nogle begrænser i forhold til skiltning, størrelse af rum, ventearealer m.m. Vi nyder hver dag, at arbejde i så smukke omgivelser og vi håber, at du som patient på Kysthospitalet vil nyde det på samme vis.

I vil i vores venteværelse kunne se originale fotografier fra Skodsborg Badesanatorium.

Læger

Sygeplejersker

Administration

Vi kan bl.a. hjælpe dig med:

Læs mere

Ortopædkirurgi

Uanset om skaden er akut eller kronisk står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialister i indsættelse af kunstige hofte-, og knæled, fodkirurgi, håndkirurgi, knækirurgi, og skulderkirurgi.
Læs mere

Plastikkirurgi

På Kysthospitalet Skodsborg går vi ikke på kompromis med etik, sikkerhed og kvalitet ved kosmetisk kirurgi. Vi giver dig professionel vejledning og anerkender dine individuelle behov.
Læs mere

Mave-tarmkirurgi

Kysthospitalet Skodsborg er specialister i brok og galde problemer. Vi tilbyder hurtig behandling uden ventetid på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi.

Vores patienter siger

  • Lægen var yderst kompetent og samtidig fokuseret på, at jeg skulle forstå og informeres
    Stephanie Haut, Idrætsskader
  • Jeg var ikke længere end godt to en halv time på Skodsborg Hospital, men fra dét øjeblik ”min” sygeplejerske tog over, oplevede jeg ikke andet end ro og menneskelig varme
    Maria Luz, Mave Tarmkirurgi
  • Top professionelt personale, omhyggelighed og luksus er, hvad du møder på Kysthospitalet
    Ida Kruse, Plastikkirurgi
Flere udtalelser
Skriv til os

Kontakt os

Se vores video

Se flere videoer

45 58 58 54
Får du ikke fat i os telefonisk, så skriv til os via nedenstående formular.


45 58 58 54